Koláč s kuřecího masa se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 313.6 mg
  • Vláknina 4407.3 mg
  • Vitamín A 4407.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se studenou vodou dáme cibuli, oloupanou mrkev, celer, bobkový list, pepř a nakonec kuřecí stehenní řízky. Pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout, vývar svaříme na poloviční množství a scedíme.

  • 2

    Na hluboké pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme mouku a smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání, aby se neudělaly žmolky, povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Postupně přidáváme kuřecí maso nakrájené na kostičky, strouhaný sýr a nakonec vejce. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát. První plát rozložíme na dno vymazaného pekáče, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut dozlatova. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu