Řecký špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 375 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Paprika zelená
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 175 ml Olej olivový extra panenský
  • 125 ml Omáčky
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1324 mg
  • Vláknina 6922.5 mg
  • Vitamín A 6922.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej, sójovou omáčku, vinný ocet, tymián, sůl a pepř podle chuti. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a dobře je s marinádou promícháme. Zakryjeme a necháme v chladničce alespoň 10 minut marinovat.

  • 2

    Maso vyndáme z marinády. Na jehly střídavě napichujeme zelenou papriku, rajče, marinované kuřecí maso a žampion.

  • 3

    Připravené špízy grilujeme z každé strany 3-5 minut 10 cm pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou, až jsou dobře propečené.

Komentáře k receptu