Jehněčí kýta po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 ml Šťáva citrónová
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 1025.3 mg
  • Vláknina 1345 mg
  • Vitamín A 1345 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.

  • 2

    Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.

  • 3

    Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.

  • 4

    Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.

Komentáře k receptu