Řecký venkovský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 75 g Mouka kukuřičná
  • 20 g Lněné semínko
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 118.3 mg
  • Vláknina 4754.7 mg
  • Vitamín A 4754.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Nechme alespoň pět minut rozpouštět. Do mísy pak přidáme mouku, kukuřičnou mouku a špetku soli. Vše pak zalijeme zbytkem vody. Lehce promícháme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Po dvaceti minutách přidáme mléko, olej a med. V míse vytvoříme pevné, ale vlhké těsto.

  • 2

    Těsto pak vyklopíme na vál, pořádně ho prohněteme a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

  • 3

    Těsto pak vrátíme na pracovní stůl a vytvoříme z něj 6 hranolů, které se budou vzájemně dotýkat, a přeneseme je na pomazaný plech. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout na plechu.

  • 4

    Nakonec vše posypeme sezamovým semínkem a dáme do trouby na 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.

Komentáře k receptu