Vepřový špíz se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová panenka
  • 160 g Anglická slanina
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 150 g Olivy černé
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 4 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1291 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.2 mg
  • Draslík 658 mg
  • Vláknina 5802.5 mg
  • Vitamín A 5802.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.

  • 2

    Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.

  • 3

    Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.

  • 4

    Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.

Komentáře k receptu