Vafle s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Ředkvička
  • 30 g Droždí
  • 300 g Řecký jogurt
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 dl Jogurt bílý
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 598.6 mg
  • Vláknina 15269.9 mg
  • Vitamín A 15269.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: hrubou a hladkou mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, přilijeme olivový olej, vlijeme rozkvedlaný jogurt a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou podle chuti osolíme, zamícháme a necháme 15 minut odpočívat.

  • 2

    Salsa: ředkvičky spolu s rajčaty umyjeme, nakrájíme na úhledné salátové kousky, vložíme do misky, přidáme oloupanou a na tenké plátky pokrájenou cibuli, vše zamícháme, přilijeme vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přimícháme cukr, chilli koření, ještě jednou promícháme a necháme zatím stranou. Jogurt osolíme, promícháme a odložíme do ledničky.

  • 3

    Vaflovou formu vymažeme trochou oleje, rozpálíme, nalijeme dostačující množství těsta a vafli opékáme do zlatova. Pokračujeme v pečení do skončení všeho těsta. Vafle udržujeme teplé k dalšímu použití.

  • 4

    Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme jogurtem. Na jogurt položíme připravený salát, přiklopíme další vafli a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu