Papriky plněné fetou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 220 g Fazole červené sterilované
  • 25 g Sýr Feta
  • 50 g Lučina
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Rukola
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3.5 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 1368.5 mg
  • Vláknina 32430 mg
  • Vitamín A 32430 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Pečeme 20 minut na 190 °C řeznou stranou dolů.

  • 2

    Kmín opékáme nasucho v pánvi. Necháme je rozvonět a poté přidáme rajčata, nakrájenou cibuli a česnek, nasekanou chilli papričku a lilek na kostky a nakonec fazole i s nálevem. Vaříme 20 minut.

  • 3

    Přidáme koriandr.

  • 4

    Fetu rozdrobíme a smícháme s lučinou a vejcem.

  • 5

    Papriky naplníme neprve fazolovou směsí a nahoru dáme směs z fety. Zapečeme ještě 10 minut.

  • 6

    Podáváme se rukolou a skrojky limetky.

Komentáře k receptu