Řecký okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1.5 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurka salátová
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 699.3 mg
  • Vláknina 7467.3 mg
  • Vitamín A 7467.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zálivku: v míse smícháme 2 lžíce cukru s 5 lžícemi vinného octa, přidáme 5 lžic olivového oleje a směs důkladně promícháme

  • 2

    Omyté mladé salátové okurky a zralá rajčata osušíme. Okurky pokrájíme i se slupkou na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na osminky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu v míse promícháme se solí, čerstvě pomletým pepřem, oregánem a s černými nakládanými olivami. Vše přelijeme zálivkou a posypeme nahrubo nastrouhaným ovčím sýrem. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu