Albóndigas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 400 g Rajčata
  • 35 g Strouhanka
  • 175 g Vepřové maso mleté
  • 175 g Telecí maso mleté
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 4525.6 mg
  • Vitamín A 4525.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat.

  • 3

    Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké.

Komentáře k receptu