Pálivá salsa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 490.6 mg
  • Vláknina 7431 mg
  • Vitamín A 7431 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme najemno, osmahneme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, kmín, chilli papričku, sterilovanou, čerstvý strouhaný zázvor a zalijeme vodou aby jsme získali kašovitou směs.

  • 2

    Vaříme 30 minut, občas promícháme, škrob rozmícháme v troše vody a vlijeme do směsi, pět minut povaříme.

  • 3

    Necháme vychladnout. Podáváme např. k sekané, masům atd.

Komentáře k receptu