Srbské kuřecí rizoto v mikrovlnce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rýže
  • 1 kávová lžička Paprika sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 hrnek Zeleninové lečo
  • 0.5 hrnek Zeleninová směs jarní - mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.9 mg
  • Vláknina 11679.5 mg
  • Vitamín A 11679.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, aby zbylo co nejméně šťávy. Nakonec přidáme zeleninové lečo a prohřejeme.

  • 2

    Směs přelijeme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme spařenou rýži, případně mraženou zeleninu (nebo hrášek), přilijeme vroucí vodu a dobře promícháme.

  • 3

    Dle potřeby přisolíme nebo přidáme kostku masoxu.

  • 4

    Rizoto vaříme nejdříve 3 minuty na plný výkon, poté opět promícháme a vaříme 15 - 20 minut na poloviční výkon. V případě potřeby dolijeme vodu.

  • 5

    Na talíři rizoto sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu