Dýňové rizoto s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 120 g Sýr kozí
  • 60 g Petržel - nať
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Dýně
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1716 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 1264 mg
  • Vláknina 15524.8 mg
  • Vitamín A 15524.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostky (2x2 cm) nakrájenou dýni, 1 lžíci olivového oleje, balzamikový ocet, sůl a pepř smícháme, vložíme do pekáče s nepřilnavou vrstvou a v troubě, předehřáté na 220°C, pečeme 20 - 25 minut. Dýně na povrchu zezlátne.

  • 2

    Na středním ohni rozehřejeme lžíci olivového oleje, 2 - 3 minuty na něm restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme nevařenou, ale důkladně propláchnutou rýži, krátce povaříme.

  • 3

    K varu přivedeme i zeleninový vývar. K rýžové směsi, připravované ve větším hrnci, vývar postupně přiléváme, vaříme na mírném ohni, aby se vsákl do rýže a ty změkla, poté přidáme sušený rozmarýn.

  • 4

    Přimícháme připravenou dýni, rozdrobený kozí sýr, čerstvý špenát, jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, krátce ohřejeme a servírujeme.

Komentáře k receptu