Švédské mandlové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr třtinový
  • 50 g Citronová kůra
  • 100 g Mandle
  • 20 g Meruňky sušené
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 178.2 mg
  • Vláknina 5548.8 mg
  • Vitamín A 5548.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.

  • 2

    Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.

  • 5

    Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu