Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 180 g Švestky sušené
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 1153.2 mg
  • Vláknina 7428.9 mg
  • Vitamín A 7428.9 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.

  • 2

    Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem.

Komentáře k receptu