Skaninávské kanapky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřový jazyk uzený
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 25 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Kapary
  • 8 ks Sardelová očka
  • 2 špetka Sůl
  • 4 plátek Chléb samožitný
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 7 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 484.7 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 452.5 mg
  • Vitamín A 452.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky tmavého i bílého chleba vypíchneme formičkami různé tvary, např. kolečka, trojúhelníky, čtyřlístek, květiny, srdíčka aj., přibližně do průměru 6 cm.

  • 2

    V rendlíku si uvaříme ve 7 dl vody 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařené vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzený vařený jazyk (oloupaný) nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Přichystáme si lososové máslo: plátek uzeného lososa (v oleji nebo vlastní šťávě) pokrájíme, dáme do misky, přidáme máslo a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem lehký krém.

  • 4

    V druhé misce si připravíme křenové máslo: očistíme a omyjeme kousek křenu, který jemně nastrouháme. V misce si utřeme měkké máslo se solí do pěny, do másla vmícháme křen a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy.

  • 5

    1/3 kanapek (jednohubek) potřeme lososovým máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček a ozdobíme petrželkou. 2/3 kanapek potřeme křenovým máslem, na ně položíme plátky uzeného jazyka. Zbývající kanapky potřeme máslem, na ně položíme plátky z 3 vajíček. Na každou kanapku položíme sardelové očko s kapary. Všechny kanapky poklademe na větší mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu