Zapékaný slaneček s karotkou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Karotka
  • 80 g Pastinák
  • 2 ks Slaneček
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana zakysaná 14%
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 428.2 mg
  • Vláknina 5683.2 mg
  • Vitamín A 5683.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme. Poté slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Filety ze slanečků nákrájíme na menší plátky.

  • 2

    Očistíme a omyjeme karotku, pastinák a pórek. Zeleninu pokrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem (3 lžíce), plátky slanečků položíme na dno, na ně dáme vrstvu karotky s pastinákem a vrstvu pórku. povrch zeleniny pokapeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), přelijeme zakysanou smetanou, posypeme strouhankou a dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C péct. Pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

Komentáře k receptu