Griliáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 150 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr zvolna na pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí. Odstavíme z tepelného zdroje, vmícháme nasekané mandle a směs rozetřeme v tenké vrstvě na tukem vymazaný plech.

  • 2

    Po ztuhnutí a částečném vychladnutí nakrájíme nožem potřeným máslem na kostičky.

  • 3

    Studený griliáš se nedá krájet - rozlámaný a roztlučený použijeme k ozdobení dortů nebo pohárů.

Komentáře k receptu