Játrové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra hovězí
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 375.3 mg
  • Draslík 444.2 mg
  • Vláknina 102.8 mg
  • Vitamín A 102.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z jater osolíme, opepříme a poklademe na ně slaninu nakrájenou na kostičky. Zabalíme do závitků, převážeme nití a obalíme v mouce.

  • 2

    Závitky opečeme na horkém másle, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Když jsou závitky hotové, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve smetaně. Povaříme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu