Vepřová panenka s jablky a šalvějí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 2558.6 mg
- Vláknina 9662 mg
- Vitamín A 9662 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku. 
- 
                                2Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut. 
- 
                                3Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka. 
- 
                                4Grilovanou panenku přelijeme omáčkou. 
- 
                                5Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        