Dánská koruna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 48 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 187.7 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem. 
- 
                                2Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami. 
- 
                                3Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu. 
- 
                                4Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh. 
- 
                                5Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali. 
- 
                                6Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout. 
- 
                                7Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut. 
- 
                                8Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        