Norský rybí pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Treska aljašská
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 1075.6 mg
  • Vláknina 124.7 mg
  • Vitamín A 124.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce tresky nakrájíme na plátky a umeleme. Maso vložíme do mísy a přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme a prolisujeme do jiné mísy.

  • 2

    Mísu vložíme do nádoby s ledem. Nakonec zvolna vmícháme smetanu.

  • 3

    Směsí naplníme máslem vymazanou formu, postavíme ji do pekáče s vroucí vodou a pudink vaříme 10-12 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Uvařený pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený omytou potočnicí.

  • 5

    Můžeme doplnit různými smetanovými omáčkami.

Komentáře k receptu