Norská rybí vařená směs
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1001 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 114.3 mg
 - Draslík 1068.3 mg
 - Vláknina 5228.9 mg
 - Vitamín A 5228.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 91.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.