Linecké berušky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 21.3 mg
- Vláknina 2263 mg
- Vitamín A 2263 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu. 
- 
                                2Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu. 
- 
                                3Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut. 
- 
                                4Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček. 
- 
                                5Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        