Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 78 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 205.9 mg
- Draslík 74.8 mg
- Vláknina 286.2 mg
- Vitamín A 286.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.
-
2
Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.