Sardinky s kaviárovým máslem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Kaviár
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 205.9 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 286.2 mg
  • Vitamín A 286.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme měkké máslo, kaviár a máslo, dobře vymícháme. Tvrdý sýr nastrouháme, omyté sardinky rozřízneme od řitních otvorů k hlavám, vyjmeme vnitřnosti a hlavy odřízneme. Sardinky dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z ryb opatrně vyjmeme páteře a rozložíme je na pracovní desku (kůží dospod). Každou sardinku potřeme kaviárovým máslem a zavineme do závitku. Pekáček vytřeme máslem (50 g), závitky klademe těsně vedle sebe. Posypeme je sýrem, strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem (50 g) a vložíme péct do předehřáté trouby. Omyté snítky kopru odložíme do misky.

  • 2

    Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 minut (do měkka). Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu. Závitky poklademe na talíře, ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře k receptu