Zeleninový salát s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Lilek
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 331 mg
  • Vláknina 5165.5 mg
  • Vitamín A 5165.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, oloupané lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, osmažíme na 2 lžících oleje, dusíme doměkka.

  • 2

    Potom lilky odstavíme z plotny, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, papriky nakrájené na proužky, utřený česnek a podle potřeby sůl. Vše promícháme se zálivkou připravenou z oleje a citronové šťávy.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu