Rajčata plněná vaječnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 637.2 mg
  • Vláknina 10326 mg
  • Vitamín A 10326 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo ušleháme do pěny. Přidáme uvařená, najemno nastrouhaná vejce, sardelovou pastu, citronovou šťávu a sůl.

  • 2

    Omytá rajčata nakrojíme třemi hlubšími zářezy, ale nedokrojíme. Dílky rajčat rozevřeme, pomocí sáčku s trubičkou do nich nastříkáme vaječnou pěnu a ozdobíme praženými mandlemi. Necháme vychladit.

  • 3

    Před podáváním rajčata upravíme na listy omytého hlávkového salátu, pokapané citronovou šťávou.

Komentáře k receptu