Jablka s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 5 ks Jablka
  • 1 ks Citronová kůra
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 247.7 mg
  • Vláknina 8393.1 mg
  • Vitamín A 8393.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.

  • 2

    Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu