Kapusta dušená s pórem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1622.1 mg
  • Vláknina 18220 mg
  • Vitamín A 18220 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 331.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme očištěnou kapustu do poloměkka. Póry řádně očistíme, odkrojíme jen kořínky a volné zelené listy. Pevnou část nakrájíme na slabší proužky, vložíme na rozehřáté máslo a podusíme. Po chvilce přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a jakmile se podusí, přidáme nasekanou kapustu a vše společně dodusíme.

  • 2

    Podáváme k masu a doplníme opečenými brambory.

Komentáře k receptu