Zelí kysané vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Brambory
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 323.7 mg
  • Vláknina 6110.5 mg
  • Vitamín A 6110.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme trochu překrájeného zelí i s lákem, osolíme, okmínujeme, zalijeme do roviny vodou a vaříme do měkka. Naposledy přidáme nastrouhaný brambor anebo zaprášíme moukou a krátce povaříme. Zelí můžeme nechat i nezahuštěné anebo zahustit nastrouhaným jablkem.

Komentáře k receptu