Tvarohový moučník ke kávě

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 hrnek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 94.7 mg
  • Draslík 273.3 mg
  • Vláknina 3605.8 mg
  • Vitamín A 3605.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, vanilkový cukr, vejce, olej, mouku, kypřicí prášek a mléko smícháme v míse. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbylé těsto promícháme s kakaem a kávou a nalijeme na světlé těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut. Po vychladnutí na upečené těsto rozetřeme připravený krém.

  • 2

    Moučník ozdobíme rozpuštěnou čokoládou promíchanou se zakysanou smetanou.

  • 3

    Příprava krému: V mléce uvaříme pudink a ihned do něj zašleháme máslo. Vmícháme tvarohy, rum a ještě chvíli šleháme.

Komentáře k receptu