Pečený houbový svítek
Suroviny
- 500 g Houby čerstvé
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Vejce slepičí
- 6 ks Žemle tuková
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 22 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 684.8 mg
- Vláknina 7964.5 mg
- Vitamín A 7964.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka.
-
2
V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou.
-
3
Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.
-
4
Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
-
5
Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem.