Čočková polévka do termosky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 2399 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1349.7 mg
  • Vláknina 51470.8 mg
  • Vitamín A 51470.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku minimálně na 2 hodiny namočíme potom jí zalijeme vývarem, přidáme celou mrkev a cibuli.

  • 2

    Na mírném plameni vaříme 30-40 minut, až čočka změkne. Vyndáme cibuli a mrkev.

  • 3

    Na másle osmahneme jednu na drobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a vymícháme jíšku.

  • 4

    Za stálého míchání jí přidáme k čočce a dalších 20 minut vaříme. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Podáváme s opečenými kostičkami housky.

Komentáře k receptu