Řízky z vajec uvařených natvrdo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 323.7 mg
  • Vláknina 1911 mg
  • Vitamín A 1911 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dáme do rendlíku s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut. Poté je oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy.

  • 2

    Rohlík nakrájíme na kostičky, odložíme do misky, zalijeme 0.5 dl vody a rozmixujeme ho na kaši. Tu dáme k pokrájeným vejcím.

  • 3

    Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. K vejcím přidáme šalotku, 1 syrové vejce, nastrouhaný sýr, drobně pokrájený omytý kerblík, sůl a pepř. Směs vymícháme, měla by být hustá. Pokud je potřeb, přidáme 1-2 lžíce strouhanky a z vaječné směsi vytvarujeme ploché karbanátky.

  • 4

    Vaječné karbanátky obalíme ve strouhance (3 lžíce) a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Komentáře k receptu