Vaječné kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1056.4 mg
  • Draslík 403.1 mg
  • Vláknina 672 mg
  • Vitamín A 672 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme mléko nebo smetanu, přidáme mouku, kmín, sůl a na jemno posekaný čerstvý kopr.

  • 2

    Vaříme 15 minut.

  • 3

    Opatrně rozklepneme vejce, postupně aby se neroztekla a zavaříme do kysela.

  • 4

    Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu