Víno z čerstvých šípků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr krystal
  • 1 kg Šípky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 203 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 203 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé šípky očistíme, důkladně omyjeme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, přidáme kyselinu citronovou a ještě vlažným nálevem zalijeme šípky. Sklenici převážeme celofánem, uděláme do něj několik dírek a na teplém místě necháme kvasit.

  • 2

    Po vykvašení stáčíme víno gumovou hadičkou do demižonu. Necháme stát, dokud se nevyčistí a neusadí kal. Poté stočíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a chladném místě.

Komentáře k receptu