Kynuté knedlíky s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Meruňky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 878.2 mg
  • Vláknina 20325 mg
  • Vitamín A 20325 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V mísce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.

  • 3

    Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme 30 až 45 minut přikryté kynout.

  • 4

    Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z kterých uděláme placičky. Na ně dáme poloviny meruněk, placičky zabalíme do tvaru knedlíků a necháme je ještě 10 minut kynout.

  • 5

    V hrnci přivedeme v varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření občas promícháme.

  • 6

    Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu