Zakudlaná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Houby čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 841.2 mg
  • Vláknina 9970.1 mg
  • Vitamín A 9970.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce s 1 litrem vody se solí, kmínem, bobkovým listem, celým pepřem a přivedeme varu. Očistíme a omyjeme směs čerstvých hub, pokrájíme je na plátky a přidáme do vody k bramborům.

  • 2

    Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme si důkladně rozmíchali hladkou mouku. Krátce povaříme. V hrnečku si rozkvedláme vejce a za stálého míchání je vlijeme do polévky. Omytý čerstvý kopr drobně pokrájíme a přidáme ho do polévky. Podle chuti přidáme sůl, ocet a trošku cukru. Nakonec do polévky prolisujeme stroužek česneku, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu