Telecí ořech s majonézou nastudeno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Telecí ořech
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 99290 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 223.5 mg
  • Draslík 1881.4 mg
  • Vláknina 32539.1 mg
  • Vitamín A 32539.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.

  • 2

    Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.

  • 3

    Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.

  • 4

    Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).

  • 5

    Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.

Komentáře k receptu