Telecí jazyk s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 120 g Rajčata
  • 1 g Pepř černý celý
  • 40 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Telecí jazyk
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 975.2 mg
  • Vláknina 6138.5 mg
  • Vitamín A 6138.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky nakrájíme na plátky a přendáme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, jednu cibuli a tymián, zalijeme teplou vodou a dáme vařit na 45 minut. Uvařené jazyky opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme přidáme zbytek česneku a cibule, nakrájená rajčata, ořechy a chilli. Zalijeme vínem, osolíme a necháme 15 minut vařit. Do hotové omáčky vrátíme jazyky a povaříme ještě 15 minut.

Komentáře k receptu