Obalovaný mletý bůček se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Strouhanka
  • 500 g Vepřový bok
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.28 dl Olej slunečnicový
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1121 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 279.5 mg
  • Draslík 378.9 mg
  • Vláknina 5571.7 mg
  • Vitamín A 5571.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.

  • 2

    Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.

  • 3

    Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.

Komentáře k receptu