Lívance zapečené s bílkovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 454.9 mg
  • Draslík 219.8 mg
  • Vláknina 3255.2 mg
  • Vitamín A 3255.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh.

  • 2

    Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky.

  • 3

    Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví.

  • 4

    Zapečené lívance podáváme teplé s čajem.

Komentáře k receptu