Mleté maso s fazolemi a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 420 g Fazole červené sterilované
  • 2 g Olej olivový
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 3 ml Tabasco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1511 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1407.3 mg
  • Vláknina 23506.5 mg
  • Vitamín A 23506.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

  • 2

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.

Komentáře k receptu