Rychlý vepřový guláš

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 500 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Gulášové koření
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 555.7 mg
  • Vláknina 2791.5 mg
  • Vitamín A 2791.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením.

  • 2

    Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou papriku a maso a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajče, kostku bujónu a dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 3

    Nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkou a zahustíme jíškou.

Komentáře k receptu