Bramboračka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Houby sušené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 605.3 mg
  • Vláknina 11926.5 mg
  • Vitamín A 11926.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme 1,5l vody, rozšleháme a přivedeme k varu.

  • 2

    Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, kostičky oloupaných brambor a předem namočené houby. Vše vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou. Vsypeme nasekanou petrželku a jen krátce povaříme.

Komentáře k receptu