Linecké hvězdičky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Marmeláda rybízová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 13.6 mg
  • Vláknina 2258 mg
  • Vitamín A 2258 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingredience až na mléko a marmeládu spojíme v jednotné hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, teprvé poté přilijeme podle potřeby mléko.

  • 2

    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.

  • 3

    Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila hvězdičky.

  • 4

    Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.

  • 5

    Po upečení necháme vychladnout a namažeme spodní část marmeládou a přiklopíme horní část.

Komentáře k receptu