Vejce zapečená s květákem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 639.4 mg
  • Draslík 1030.3 mg
  • Vláknina 10850 mg
  • Vitamín A 10850 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.

  • 2

    V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.

  • 3

    Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 5

    V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.

  • 6

    Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu