Zapečená vejce s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 špetka Sůl
  • 8 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 514.2 mg
  • Draslík 558.6 mg
  • Vláknina 4326 mg
  • Vitamín A 4326 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a opatrně vydlabeme lžičkou dužinu.

  • 2

    Potom do nich vložíme syrový žloutek, osolíme, opepříme a srovnáme je vedle sebe do zapékací misky, kterou předem vymažeme máslem.

  • 3

    Ušleháme z bílků tuhý sníh, vmícháme do něj nastrouhaný sýr a pokryjeme jím připravená rajčata.

  • 4

    Dáme péct do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 10 minut.¨

  • 5

    Ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu