Bulharské ražniči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 881.5 mg
  • Vitamín A 881.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso po obou stranách poprášíme moukou a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Řízky přendáme do nahřáté mísy.

  • 2

    Šťávu zaprášíme solamylem, lehce osmahneme a chvíli povaříme.

  • 3

    Řízky rozdělíme na talíře a posypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu