Fazolový salát s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé sterilované
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 14 ks Olivy černé
  • 1 ks Salát římský
  • 6 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Sůl
  • 4 plátek Chléb Knaeckebrot
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 4556 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 456.8 mg
  • Vláknina 38109.2 mg
  • Vitamín A 38109.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek.

  • 2

    Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme.

  • 3

    Podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu