Bulharská studená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 g Okurka salátová
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1000 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Ocet vinný
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 592.4 mg
  • Vláknina 1952.5 mg
  • Vitamín A 1952.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zakysané smetany metlou zašleháme jogurt, přidáme na kostičky nakrájenou salátovou okurku, prolisovaný česnek, posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakonec přimícháme panenský olej.

  • 2

    Při podávání každou porci posypeme mletými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu